Hoe ga je naar de wc in je trouwjurk? Een handig stappenplan voor alle bruiden

 We kunnen allemaal wel bedenken dat het niet heel erg praktisch is om in je trouwjurk naar de wc te gaan. Maar soms is het gewoon onvermijdelijk! Misschien heb je te veel champagne gedronken of heb je gewoon een enorme drang. Hoe ga je in vredesnaam naar de wc in je trouwjurk zonder je jurk te bekleden of te beschadigen? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.


1. Zorg ervoor dat je iemand vertrouwt die je kan helpen met je jurk. Vraag aan je moeder, schoonzus of een van je vriendinnen om je te helpen. Zij kunnen je jurk optillen zodat je niet over je jurk heen hoeft te stappen en hem daardoor niet vies maakt of beschadigt.


2. Ga eerst even zitten voordat je naar de wc gaat. Dit lijkt wellicht vreemd, maar het helpt wel! Ga met je rug naar de WC zitten en plaats je jurk zo dat hij niet in contact komt met de WC bril. Als je jurk een sleep heeft, let er dan wel op dat deze niet in de WC terecht komt.


3. Als je klaar bent, doe je jurk weer aan en vraag iemand om je te helpen met het optillen en vasthouden van je jurk. Op die manier voorkom je dat je jurk vies wordt of beschadigd.


4. Als je trouwjurk een lange sleep heeft, is het verstandig om er een lange doek of sjaal overheen te leggen voordat je naar de wc gaat. Op die manier voorkom je dat de sleep in de WC terecht komt.


5. Als je klaar bent, doe je de doek of sjaal weer om je jurk heen en help je iemand je jurk weer goed te laten hangen.


6. Dan is het tijd om weer te genieten van je bruiloft! Dit was wel even een avontuur, maar je hebt het goed gedaan!