Trouwen in Belgie: waarom dit buurland zo mooi is voor een huwelijk

 Natuurlijk, Nederland is een geweldig land om te trouwen. Het is een rustig en schoon land, met witte stranden, mooie bosgebieden en prachtige kastelen. Maar waarom zou je niet in Belgie trouwen? Dit buurland van ons is net zo mooi, en het heeft veel meer te bieden als het gaat om bruidslocaties.


Als je in Belgie trouwt, heb je keuze uit talloze mooie kastelen en landhuizen. Je kunt bijvoorbeeld trouwen in het kasteel van Valkenburg, dat dateert uit de 12e eeuw en is gelegen in een schitterend bosgebied. Of wat dacht je van het kasteel van Bouillon, dat aan een meer ligt en omringd is door mooie groene weiden?


Maar je hoeft niet per se in een kasteel te trouwen om een onvergetelijke bruiloft te beleven in Belgie. Er zijn ook talloze andere unieke locaties, zoals het museum aan de IJzeren Man in Genk, waar je onder andere een verborgen kapel kunt vinden. Of wat dacht je van het romantische Brugge, waar je kunt trouwen in een 17e-eeuws klooster?Belgie is dus zeker weten een land waar je een onvergetelijke bruiloft kunt beleven. Hieronder vind je dan ook 10 redenen waarom je in Belgie zou moeten trouwen.


1. Trouwen in een kasteel: Belgie heeft tal van mooie kastelen, zoals het kasteel van Valkenburg en het kasteel van Bouillon.


2. Trouwen in een unieke locatie: in Belgie kun je trouwen in allerlei unieke locaties, zoals in het museum aan de IJzeren Man in Genk of in het 17e-eeuwse klooster in Brugge.


3. Trouwen in een mooie stad: Belgie heeft tal van mooie steden, zoals Antwerpen, Gent en Brugge.


4. Trouwen in een mooie natuur: Belgie heeft een prachtige natuur, met mooie bosgebieden, weiden en meren.


5. Trouwen met uitzicht op zee: in Belgie kun je trouwen met uitzicht op zee, in Oostende of Knokke, bijvoorbeeld.


6. Trouwen met uitzicht op een mooi meer: in Belgie kun je bijvoorbeeld trouwen met uitzicht op van Genval, het meer van Bütgenbach of het meer van Eupen.


7. Trouwen in een mooie kerk: in Belgie zijn tal van mooie kerkgebouwen, zoals de Sint-Baafskathedraal in Gent of de Onze-Lieve-Vrouwekathedraalwerpen.


8. Trouwen in een mooie tuin: in Belgie kun je bijvoorbeeld trouwen in de tuin van het kasteel van Bouillon of in de tuin van het kasteel van Valkenburg.


9. Trouwen op het strand: in Belgie kun je trouwen op het strand, in Oostende of Knokke, bijvoorbeeld.


10. Trouwen in een balloon: in Belgie kun je bijvoorbeeld trouwen in een hot air balloon, wat een onvergetelijke ervaring is!